Dryneedling

Bij dryneedling wordt er met een acupunctuurnaald een pijnlijk punt in een spier aangeprikt. Het is belangrijk voor het slagen van de behandeling dat de voor de patiënt herkenbare pijnpunten worden behandeld. Dryneedling is niet hetzelfde als klassieke acupunctuur. Door een combinatie van fysiotherapie en dryneedling zijn er meestal veel minder behandelingen nodig.

Vooral bij pijnpunten in de spieren en de spierpeesovergang is dryneedling goed in te zetten. Er is vaak een "strakke bank" in de spier aanwezig met een aantal zeer gevoelige punten die bij lichte druk de herkenbare pijn oproepen.

Tijdens de behandeling kunnen meerdere pijnpunten behandeld worden. In de praktijk zien we veel mensen met pijnklachten van myofaciale aard (spier en bindweefsel). Uit onderzoek blijkt 80% van ons zenuwweefsel ligt in het bindweefsel en van daaruit seintjes naar de hersenen geeft zodat wij pijn ervaren. Snijden in spierweefsel veroorzaakt minder pijn dan snijden in bindweefsel.

Het zoeken naar pijn in de myofascie en het behandelen met een acupunctuurnaald heeft grote voordelen en zeer weinig nadelen.

De behandelingen worden gegeven door een fysiotherapeut / acupunturist.

Wilt u meer informatie over Dryneedling?

Vraag het Martine Pots, geregistreerd acupuncturist (NVA) en fysiotherapeut.