Medical Taping

voor volwassenen en kinderen

Het Medical Taping Concept(MTC) is een verzamelnaam voor het gebruik van de elastische kleurentape (CureTape). Deze methode komt oorspronkelijk uit Japan en Korea en wint sinds de laatste jaren aan populariteit in Europa. Er worden nog steeds nieuwe behandeltechnieken met de tape ontwikkeld.

CureTape

Het voornaamste kenmerk van de kleurentape is de elasticiteit. De CureTape is tot ongeveer 140% rekbaar en dit komt overeen met de natuurlijke rekbaarheid van de huid. De tape is gemaakt van katoen met een anti-allergische lijmlaag die zodanig aangebracht is dat de onderliggende huid wel geventileerd blijft. Op die manier kan de tape dus, in de meeste gevallen, gewoon blijven zitten zonder dat dit irritaties geeft. Het voordeel van deze rekbaarheid is dat het de beweging niet volledig remt, maar wel ondersteuning geeft.

Medical Taping

Deze methode wordt gebruikt bij verschillende blessures. Denk hierbij aan houdingscorrecties van bijvoorbeeld de schouders, overbelasting, zweepslagen etc. Bij elke blessure en elk lichaamsdeel passen verschillende manieren van tapen. In de meeste gevallen geeft de tape een directe vermindering van pijnklachten en verbetering van de spierfunctie. De tape kan spieren helpen activeren of juist helpen ontspannen. Daarnaast kan het helpen om de doorbloeding te verbeteren, zodat (pijn)klachten sneller verholpen kunnen worden. En dit alles zonder bewegingen te blokkeren! Medical Taping kan zelfs verlichting geven bij hooikoortsklachten en menstruatieklachten.

Wilt u meer informatie over Medical Taping?

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij een van onze fysiotherapeuten.