Psychosomatiek

psychosomatisch-oefentherapeut

Voelt u zich gespannen, gejaagd of onrustig. Zucht u vaak, bent u prikkelbaar en piekert u veel? Of heeft u klachten zoals hoofdpijn, rugpijn of slecht slapen? Kortom, ben u uit balans?

Dan is psychosomatische oefentherapie wellicht iets voor u!

Stress

Veel en langdurige stress kan psychische en/ of lichamelijke klachten veroorzaken, het kan u uit balans brengen. Aan de andere kant is stress een heel normaal verschijnsel. Het hoort erbij en zolang u zich er goed bij voelt is er niets aan de hand. Het wordt ongezond wanneer stress niet afgewisseld wordt met ontspanning en herstel. Stress moet aan en uit kunnen. Is dit niet het geval, dan kunnen er lichamelijke en / of psychische klachten ontstaan, u raakt uit balans.

Psychosomatische behandeling

Als psychosomatisch oefentherapeut ga ik uit van een integrale aanpak. Dit houdt in dat de behandeling zich richt op zowel de lichamelijke klachten als op de psychosociale problematiek.

De behandeling bestaat uit:

  • Therapeutische gesprekken: met als doel de problemen helder te krijgen om deze indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.
  • Cognitief gedragstherapeutische interventies: hierdoor krijgt u meer inzicht in uw gedachten, emoties en handelen.
  • Therapeutisch lichaamswerk: door middel van ontspanning, adem- en aandachtstraining en bewustwordingsoefeningen leert u weer in balans en in uw kracht te komen.

Psychosomatische oefentherapie wordt vergoed conform de aanvullende ziektekostenverzekering. Een verwijsbrief is niet nodig, de praktijk is direct toegankelijk.

Verdere informatie kunt u vinden op de website: www.olistica.nl of mail naar [email protected]

Wilt u meer informatie over Psychosomatiek?